Schilderwerken

Schilderwerken
Kleur is iets heel persoonlijks! En hoewel smakenverschillen zijn er wel degelijk een aantal algemene richtlijnen te geven wanneer het moment is gekomen dat er kleur gekozen moet worden.
Buitenschilderwerk
foto 3 HogerwoerderdwarsstraatEr is er veel mogelijk bij buitenkleuren. Kijk naar de architectuur van je huis en gevel, zijn het donkere of lichte bakstenen, maar let ook op de kleur van het dak. Bij een donkere steensoort doet een lichte kozijnkleur het altijd goed. Dat is ook de meeste gebruikelijke verdeling: een lichte kleur voor de kozijnen en een donkere voor de draaiende delen (deuren en ramen). Maar andersom zie je ook, Dat geeft bij klassiekewoningen zelfs een chique uitstraling.
Houd bij het kiezen van buitenkleuren ook rekening met het feit dat lichte kleuren een reflecterende eigenschap hebben waardoor ze een langere levensduur hebben dan donkere kleuren. Zeker als een woning op de zuid/ westzijde is georiƫnteerd. Donkere kleuren absorberen zonlicht, waardoor het oppervlakte van het hout tot wel twee keer zo warm wordt als de buiten temperatuur, hierdoor zal er sneller vervaging op treden als bij lichtere kleuren. Donkere kleuren moeten dan ook eerder worden overgeschilderd worden dan lichtere kleuren.
Binnenschilderwerk
Allereerst is binnenschilderwerk voor een groot deel verfraaiing van uw interieur. Het dient echter ook ter bescherming van uw hout- en muurwerk. Zeker voor gevelkozijnen geldt dat goed binnenschilderwerk zijn weerslag heeft op de houdbaarheid van uw buitenschilderwerk. Tegenwoordig is er een grote diversiteit aan mogelijkheden en technieken welke binnen toegepast kunnen worden.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Dekkend schilderwerk
  • Latexwerk
  • Lak- en beitswerk
  • Het plakken van glasvlies/scanbehang
  • Decoratieve technieken (metallic verven/ sponstechnieken etc.)
Naast bovenstaande technieken kunnen wij u ook kleuradviezen verzorgen.